Descriere
Lampa UV mobila cu radiatie directa 15 W, functionare in absenta personalului
Utilizarea radiațiilor directe este una dintre cele mai eficiente metode de susținere a procesului de dezinfectare (reducerea populației de microorganisme). Aceste dispozitive produc radiații UV-C de lungime de undă de 253,7 nm. Această radiație prezintă cele mai puternice caracteristici biocide și dezactivează ireversibil bacteriile, virușii, mucegaiurile, ciupercile și toate celelalte microorganisme.
Datorită eficienței înalte, se folosesc lămpi germicide unde este necesar un nivel ridicat de puritate microbiologică, iar calitatea și siguranța pacienților și personalului depind de acest nivel de puritate.
Lampa UV mobila cu radiatie directa este utilizata pentru:
– unitati sanitare, laboratoare de microbiologie, laboratoare de analize medicale, sali de operatie, sali de asteptare, etc.
– industria farmaceutica, productia de medicamente.
– industria alimentara, producatori / depozite / transport produse alimentare, industria bauturilor alcoolice si racoritoare, depozite de legume si fructe.
– silozuri de nutreturi concentrate, abatoare, ferme pentru cresterea animalelor si pasarilor, etc.
– unitati hoteliere, filatelie, arhivistica, depozite de patrimoniu, biblioteci, unitati bancare.
Caracteristici tehnice:
Tipul: NBV 15 P;
Tensiune de alimentare / Frecventa: 230 V, 50 Hz;
Putere: 25 VA;
Tub UV: TUV 15 W;
Timp mediu de viata: min. 8000 h;
Intensitatea radiatiei de la radiatorul extern la distanta de 1 m: 0.9 W/m2;
Suprafata de actiune a lampii: 6-8 m2;
Clasa de protectie impotriva socului electric: I;
Tip invelis: IP 20;
Dimensiuni: 465x85x135 mm
Masa corp lampa: 2.0 kg
MOD DE UTILIZARE
Lampile bactericide cu montare pe stativ mobil ofera o solutie simpla si dinamica la problema dezinfectiei incaperilor. Stativul mobil permite utilizarea lampii bactericide in incaperi diferite, iar modul de fixare al corpului lampii pe trepied permite rotirea si, deci, orientarea fluxului radiant in orice directie.
Dezinfectia unei incaperi se va face prin deplasarea lampii in diferite zone ale camerei pentru a asigura uniformitatea procesului de dezinfectie.
Metoda de selectare a lămpii depinde de mai mulți factori cum ar fi: înălțimea camerei, forma acesteia, suprafața, coeficientul de reflexie a peretelui, temperatura, umiditatea și gradul de praf din aer, rezistența micrororganismelor. Numărul de parametri face imposibilă stabilirea unei simple formule
pentru a determina numărul de lămpi dintr-o cameră anume.
Din punct de vedere practic, putem presupune că un nivel de curățenie microbiologic satisfăcător va fi obținut atunci când se utilizează:
• o lampă de 15W pentru o suprafață de până la 6 m2
• o lampă de 2×15 W pentru o suprafață de până la 10 m2
• o lampă de 30W pentru o suprafață de până la 12 m2
• o lampă de 2x30W pentru o suprafață de până la 18 m2, într-o cameră cu înălțimea de 2,5-3 m, în condiții de interior.
În funcție de utilizarea camerei (salonul unui pacient bolnav, sala de operații a medicului, teatrul de operații) lămpile ar trebui să fie aprinse timp de 2 – 8 ore. Pentru a obține o dezinfecție temporară a aerului într-o încăpere (de exemplu, între 2 tratamente), lămpile se aprind timp de 15-20 minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.